DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Curacao 2018

Je před námi cesta na západ a to až za "Velkou louži" jen kousek nad Jižní Ameriku. Cílem je malinký ostrov Curacao, který je asi nejznamnější výrobou likéru se stejným názvem.

Věřím, že bude co fotit a možná i nějaké poznámky budou. Pro zachování časové posloupnosti budou nejnovější fotky i poznámky vždy dole, alespoň budete mít šanci si připomenout to starší wink.

 

Něco málo zeměpisu

Název zná asi skoro každý, však modrý nápoj stejného názvu je populární po celém světě. Když říkám populární, tak myslím spíše známý než nápoj s velkou spotřebou. Ještě k tomu vznikl omylem, když původně zasazené pomeranče z Valencie se s ohledem na značné suché a větrné podnebí neuchytili za původním účelem, ale jeden koumák zjistil, že vhodnou přípravou kůry v kombinaci s dalším kořením a cukrem, lze připravit specifický destilát. Zde jistá podobnost s naší domovinou, u nás umíme taky přepálit kde co.

Jen něco málo ze zeměpisu ať si můžete udělat obrázek, kde Curaçao vůbec je a jak je to “velký“ ostrov. Curaçao o rozloze pouhých 444 km2, leží jen 65 kilometrů severně od Venezuely (souřadnice GPS jsou 12°19'16.0"N 69°08'43.3"W)a je tedy jedním z ostrovů Antil v jižním Karibiku. Obyvatel zde žije pouze cca 150 tisíc a jsou vlastně součástí Nizozemského království, i když se samostatnou měnou (Gulden Nizozemských Antil; 1 ANG=12,20 CZK=cca 0,5 EUR), ale lze platit i Americkým dolarem, samozřejmě ne úplně všude. Jo a vízum dostanete po příletu na 90 dnů. Časový posun v tomto období (léto) je mínus 6 hodin proti domovu.